Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Mormonok"

Az USA-ban élő, 19. sz.-i eredetű szélsőséges protestáns csoport. Egy ideig a bibliára hivatkozva poligámiában (többnejűségben) éltek. A Biblia mellett szent könyvük a „mormonok könyve”, amelyet alapítójuk írt. - Számuk a világon kb. másfélmillióó. - Magyarországon 1988 óta jelentek meg. Elegáns sötét ruhában, nyakkendővel, kettesével járnak lakásról lakásra, hogy híveket toborozzanak. Tanításuk első látásra keresztény elvekre alapul. De szerintük a világmindenség több világból áll, ahol más-más isteneket tisztelnek. A főisten a Kolob nevű csillagon lakik. Földünk lakosainak a Bibliát követve a Szentháromságot kell tisztelniök. Várják Jézus második eljövetelét, amely Jeruzsálemben és a Missouri állambeli Independence-ben fog bekövetkezni. (2000-re számuk, a nagyon aktív apostoli tevékenység hatására néhány százról kb. 3000-re nőtt.)

Jehova tanúi

Az adventistáktól a 19. sz. végén elszakadt protestáns irányzat, erősen Szentháromság-ellenes jelleggel. Hitük szerint egy Isten van: Jehova. Jézus teremtmény, Szent Mihály angyal megtestesülése. A test feltámadásában nem hisznek. Várják Jehova 1000 éves földi uralmát. A világ vége tűzzel fog eljönni, s csak ők fognak megmenekülni. Pacifisták (fegyvert nem fognak). Jó szervezés és apostoli elkötelezettségük az utóbbi évtizedekben sok hívőt szerzett nekik. Módszerük: elsősorban jóindulatú keresztényeket szemelnek ki a megtérítés céljával. Kettesével látogatják a lakásokat. Többnyire a csalhatatlanság látszatával idézik a Bibliát, mást nehezen hagyva szóhoz jutni. A Szentírásban kevéssé járatos ember számára imponáló, ahogy dobálódznak a bibliai idézetekkel és helyek pontos megjelölésével. Valójában bibliai ismereteik általában felületesek, s csak saját céljaikra összegyűjtött helyeket idézgetik folytonosan. Azt állítják, hogy a többi egyházak papjai csak félrevezetik a hívőket, s az igazság csak náluk van. Ezért általában párbeszédet nem is folytatnak másokkal. Amiben példaadóak: az összetartás és egymás segítése a gyülekezetein belül, valamint a missziós elkötelezettség, amelyek másokat tanaiknak megnyerni igyekeznek: Elkötelezik magukat a hithirdetésre („akár alkalmas, akár alkalmatlan"). Folyóirataikat 70 nyelven, összesen ötmilliós példányszámmal jelentetik meg. Hazánkban tagjainak száma” 18- 20.000.

Unitáriusok

Tagadják a Szentháromságot.Jézust ugyan Üdvözítőnek hívják, de istenségét nem fogadják el. - Elsősorban Lengyelországban terjedtek el, majd onnan a jezsuita ellenreformáció nyomására Erdélybe menekültek, ahol első közösségeik alapítója Dávid Ferenc volt. Ma a szabadelvű protestáns közösségek hívei elsősorban Erdélyben és Magyarországon élnek. Mivel a Szentháromságban nem hisznek, keresztségük sem érvényes. (Angliában és Amerikában is vannak más antitrinitárius, Szentháromságot tagadó, közösségek kb. egymilliónyian, hazánkban kb. 30.000-en)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Prevent picked releases recommenced leprosy, empty.

(afputelufbayi, 2019.05.16 03:18)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> nsa.npvf.kisegyhazak.eoldal.hu.gms.qg http://mewkid.net/buy-prednisone/

Affects occlusion, promotes trial, threatening phenytoin: depolarization.

(umeocop, 2019.05.16 01:38)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone</a> mkq.bneg.kisegyhazak.eoldal.hu.wlf.pp http://mewkid.net/buy-prednisone/

turbuczi@gmail.com

(Váradi, 2018.10.21 16:53)

Sajnos senki nem tud róla törökbálinton van egy abuziv/családromboló/szekta,Titkosak ,de azért fel kellene deríteni részletesen.International Missions Team név alatt müködnek ,Németo-ban van a központ,

ADELAIDE AUSTRALIA

(ANDREW KERI, 2012.02.18 04:56)

A SZEKTAK LISTAJAROL HOL VANNAK AZ ADVENTISTAK ?
HOVA TARTOZNAK ,HA NEM SZEKTANSOK ?
MI AZ ALAPJA HOGY EZEK AZ EGYHAZAK SZEKTAK ?

 

 

Profilkép


Elérhetőség

Gyülekezetek!

Szeretnénk mindenkit bátorítani, hogy a törvényeket emberek hozzák!
Szeretnénk mindenkinek a figyelmét felhívni,hogy úgy ahogy Roma nem bírt az igaz egyházzal elbánni úgy ezek sem bírnak az EKLÉZSIÁVAL ami Magyarországon jelen van.
Tudjuk, hogy a Katolikus egyház a legnagyobb szekta az egész világon, mert a legnagyobb eretnekségek és eltérések ott találhatók.
Ha ilyen emberek ösztökélésére hoznak törvényeket.
Ezek a rendeletek már most TOHURA ÉS BOHURA vannak ítélve!

Mt 24,14
És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.

Keressétek az olaj árusító helyeket az ébredési alkalmakat, mert ez a megoldás!Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Statisztika

Online: 1
Összes: 68594
Hónap: 1266
Nap: 38